Kuantum Yaşam Koçluğu Nedir ?
Kuantum Enerji Nedir ? Koçluk Koçluk İle Bağlantısı Nedir ?
Kuantum yaşam koçluğu özetle, aslında bir enerjinin koçluğudur. Enerji seviyeniz ile yapılan çalışmaları temel alır. Felsefi öğretileri okumayı, dinlemeyi hepimiz severiz ancak çoğu zaman yaşamımızda uygulamakta zorluk çekebiliriz. Çünkü bilmek ve yapmak farklı şeylerdir. İşte kuantum yaşam koçluğu ilgi duyarak dinlediğimiz öğretilerin ve kuantum felsefesinin yaşamda da uygulamayı amaçlar. Kuantum yaşam koçluğu sürecinde kişiler enerjilerinin frekansını ve titreşimini yüksek tutmayı öğrenirler ve bunun da önemini bilirler. Çünkü enerji yeni olasılıklar için ihmaller açtığını varsayar. Kuantum yaşam koçu ve danışanı arasındaki iletişim kuantum koçluk sistemi ile dinamik bir yapıda gerçekleşir.
Kuantum koçluk eğitimi de aldım, ancak yaptığım çalışmalarda kendi modelini oluşturduğum, bilinçaltı koçluk sistemini kullanıyorum. Peki ;
Yaşam Koçluğu, Kuantum Yaşam Koçluğu Ve Bilinçaltı Koçluk arasındaki fark nedir ?
Klasik Yaşam Koçluğu Nedir ?
Klasik yaşam koçluğu, haftalık olarak gündelik sorunlarınız ile ilgilenir, ve bunun için bilinç düzeyinde çalışmalar yapar ve seans süresi 45 dakikadır sizi her hafta görmek isterler. Güçlü sorular ile sizin göremediğinizi bazı noktalar olduğunu düşünürler ve size bu güçlü sorular ile farkındalık yaşatmayı amaçlar.
Kuantum Yaşam Koçluğu Nedir ?
Kuantum koçluk ise geçmiş ile ilgilenmez, geçmişin izleri yerine gelecekte yapılacaklara odaklanır. Yoğunluklu olarak enerjinizi yeni olasılıkları oluşturabilmeniz için zihninizi akışta olmaya programlar.
Peki Bilinçaltı Koçluk nedir ?
Bilinçaltı koçluk, geçmişin izlerini bilinçaltınızdan hipno-trans teknikleri ile temizler, negatifi temizleyip, güçlü olan içsel kaynaklarınıza bağlamayı ve onları oluşturmayı amaçlar ve de ilerisi için zihinsel düşünce yönetimini öğretir.
Beyin ve bilinçaltı temellidir, çünkü temelinde sistem bilinci, psikoloji, M.Erickson, NLP ve çözüm odaklı danışmanlık gibi kanıtlanmış temel bilimsel konular ile bütünleşmiş bir koçluk sistemidir.
Bu konuda daha fazla merak ettiklerinizi bilinçaltıkocluk.com, linkinin üzerine gelerek öğrenebilişiniz.
Kuantum Fiziği Ve Kuantum Mekaniği
Kuantum mekaniğine göre, madde hem dalga hem de parçacık özelliği gösterebilmektedir. Bunun anlamı şudur, mesela siz bağırdınız da sesiniz dalga formundadır, ama oturduğunuz yerde kütleniz madde formundadır. Kuantum fiziğinde meşhur çift yarık deneyi yapılmıştır, bu deneyin öncesinde iki çift yarıktan önce demir bilyeler atılmıştır, ve iki yarığın ardında çizgisel izler bandı bırakmıştır bilyeler, sonra aynı deney dalga formunda olan su ile ve ışık ile yapılmıştır, su ile yapılan deneyde ise bilyeler de olduğu gibi çift yarıktan iki düzenli iz bandı oluşmamıştır, bir çok bandan oluşan izler oluşmuştur. Buraya kadar olan kısım parça ve dalganın farklı bir şekilde işlediğini anlaşılmıştır. Sonra aynı deney maddenin en küçük birimi olan elektron ile denenmiştir. Tek yarık olduğunda bilye gibi davranmış, yani yarığın ardında düz bir çizgi oluşmuştur, iki yarık olduğunda ise, bilyeler gibi iki ayrı iz olması beklenirken, bu sefer dalga formunda davranmıştır, bir çok düzensiz girişme modeli oluşmuştur, daha sonra elektronları tek tek atmayı denediler ve birbirlerine karışmaları mümkün değildi teorik olarak ancak bir süre sonra tekrar karışmaya başladı, ilginç tarafı elektronlar iki yarıktan geçip hiçbir yarıktan geçmemiş gibi davranıyorlardır, sonra bilim insanları bunu tespit etmek için ölçüm cihazı denilen bir gözlemci koydular, ilginç tarafı burada başladı gözlemci olmadığında dalgacık gibi davranan elektron, gözlemci ile sayılmaya başlandığında parçacık gibi davranmaya başladı, çoklu dalgalar oluşmadı, ölçüldüğü zaman normalde ikisinde de geçen elektronlar, ölçüldüğü zaman seçenek bire indi ve sadece birinden geçmeye başladı, elektron sanki izlediğini anlamış gibi farklı davranmaya karar verdi. İşte kuantum mekaniği yeni bir gündem başlattı, madde o zaman tam olarak parçacık değil ? Yani Newton fiziği belli durumlarda işe yarıyordur, ancak bu deney gösterdi ki madde hem parçacık hem de dalga olabiliyor, işin garip tarafı izlendiğinde parçacık gibi davranıyor, kendi haline bırakıldığında gözlemci gibi davranıyor.